Rapport från verkligheten – varsågod, nästa

onsdag, augusti 10, 2016 1 , Permalink

Välkommen tillbaka! Det har varit tyst och stilla här på bloggen ett tag. Efter flytten i förra månadsskiftet tog jag en liten paus och åkte på semester med familjen. Det var oerhört skönt att få stänga av allt vad bygge heter och bara få slappa och umgås.

Det var en härlig känsla att komma hem till det nya huset, vi gjorde ett ordentligt ryck och fick undan alla flyttkartonger, satte upp tavlor osv innan vi åkte så det skulle kännas fint att komma hem till. Huset är dock fortfarande inte riktigt klart, framför allt är det i källaren det ska målas, monteras kontakter och strömbrytare samt kakla badrum och ångbastu. Men det får vänta tills försäljningen av det andra huset är klart. Där jobbar de nu på i en takt av ca 2 veckor per våning, vilket innebär att det ska stå klart i mitten av september.

Det är som en megarenovering – skalet finns på plats men ytskikten saknas. Nu målas väggar, badrummen ska kaklas och golv läggas. All inredning kom med lastbil från Polen innan sommaren och ska monteras; badrumsinredning, kök och garderober.

 

Gösta Tamms väg 26

Fotomontage av det mellersta planet. Det är oerhört svårt att fånga den härliga känslan i det här nästan 100 m2 stora rummet! Bilden är tagen med mobilkamera kl 9 på kvällen så ljusförhållandena kanske inte heller var de bästa, men utsikten är fantastisk och upplevs via fönster i tre väderstreck. Det är den här vyn man får när man står vid köksön och lagar mat.

Gösta Tamms väg 26

Sett från andra hållet, strax innan trappräcket monterades.

Gösta Tamms väg 26

Här ska det bli köksö där slangarna sticker upp, och skåp mot väggen. Dörren leder ut till en nybyggd terrass.

Gösta Tamms väg 26

Terrass med sjöutsikt och sol i princip från morgon till kväll.

Gösta Tamms väg 26

Berget som fick sprängas blir en fin detalj och härlig klätteryta.

Gösta Tamms väg 26

Här ska det på matjord och läggas gräsmatta. Lagom för ett par fotbollsmål eller en studsmatta.

Gösta Tamms väg 26

En vy från hallen på övre plan, med master bedroom till vänster och allrum till höger. Det blir tre sovrum på övre planet, med möjlighet till ett fjärde för den som vill.

Gösta Tamms väg 26

Barnsovrummen får inbyggda garderober och en liten skrivbordshörna precis som i vårt hus.

Gösta Tamms väg 26

Här ska det bli badrum i anslutning till master bedroom. Dubbla handfat till vänster och en dusch-nisch rakt fram. Det blir ytterligre ett badrum på övre plan för barnen.

IMG_7840

Entrésidan med groventrén närmast, och glasad huvudentré i fönsterpartiet uppe till höger.

1 Comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *