Rapport från verkligheten – varde ljus

torsdag, februari 4, 2016 0 Permalink

Som vi bitit på naglarna de senaste veckorna. Ja nu tjatar jag om vädret igen… Först var det för kallt, och sen för blött för att kunna putsa fönsteröppningarna. I tisdags kom så en öppning, när det var tillräckligt varmt, torrt i luften och bruket hann härda innan det började dugga på senkvällen. Så nu håller planen – idag börjar de sätta in fönstren!

Det ska bli så galet spännande, det är ju i och med fönstren husen ser ut som hus. När omgivningen speglas i glaset. Å vad kul det ska bli att kliva in nästa gång.

Här är några bilder från den gångna helgen. Det är så stor skillnad nu när stämparna är borta, att man upplever rumsligheten när man går runt. Snickarna har byggt ordentliga trappor för att kunna springa riskfritt mellan våningarna – man får ju inte glömma att det är en arbetsplats med höga säkerhetskrav. Bilden ovan visar hålet i bjälklaget mellan källar- och mellanplan med ljuset från fönstret ovanför.

 

Gösta Tamms väg 26

Inte så lysande… Det fuktiga vädret har gjort att bruket inte härdar.

  IMG_5706

Feta stålbalkar håller uppe tyngden från det övre planet i främre huset i öppningarna mellan kök – matplats – vardagsrum. Ljuset kommer från baksidans enda fönster.

 

Gösta Tamms väg 26

Matsalsdelen i det främre huset, sett från köket bort mot vardagsrummet.

 

Gösta Tamms väg 26

Och lite mer uppåt mot bron som förbinder master- och barnavdelningen. Högst upp syns den än så länge stängda håltagningen som leder ut till takterrassen.

 

Gösta Tamms väg 26

Mellanplanet i det främre huset i lite vidvinkel, sett från vardagsrummet bort mot köket. Köksön kommer att stå mitt för dörröppningen längst bort i bilden, ungefär där lastpallen står. I utrymmet intill trappan blir det matplats.

Gösta Tamms väg 26

Ett photoshop-collage över mellanplanet i det bakre huset, sett från vardagsrumsdelen. Till vänster i bild, vid stegen, blir det matplats, bakom trappan kommer man att skymta köket och köksön, och till höger i bild blir huvudentrén och ”badrumsboxen”.

 

Gösta Tamms väg 26

Inget för höjdrädda… Just nu går det att se hela vägen från övre plan ner mot källargolvet genom trapphålet.

Gösta Tamms väg 26

Husen sett från en höjd på motsatt sida gatan. Här syns att det bakre huset får nästan helt fri sikt över det främre – och att vi inte tar någon utsikt från grannarna bakom…

 

 

 

 

 

0 Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *