Rapport från verkligheten – sista rycket

måndag, december 14, 2015 0 Permalink

Viktig dag idag – de sista våningarna på båda husen är färdigmurade och idag lyfts takbjälklagen på. Nu återstår endast armering och ett extra lager betong innan vi anser husen ”slutna”. Tidplanen och förhoppningen att hinna få till detta innan julledigheten verkar alltså hålla! Innan byggkillarna går på semester på fredag ska också fönster tejpas för och avfuktare slås på, för att betongen sedan ska stå och torka under helgerna. Om de också hinner mura upp även det lilla trapphuset som rymmer utgången till altanen vet jag inte, och än vågar jag inte dra en lättnadens suck, men går allt vägen får vi fira till helgen!

Det var overkligt att besöka tomten igår, nu står ju båda husen där i sin fulla skrud, och man ser verkligen form och volym. Äntligen fick vi också en upplevelse av hur det stora fönstret i det främre huset kommer att bli – och det är så stort att det knappt får plats på bild…

 

Gösta Tamms väg 26BFrämre huset – kök och master bedroom till vänster, matrum i mitten och vardagsrum och barnrum till höger.

Gösta Tamms väg 26BFrån bron ner mot den framtida matplatsen.

Gösta Tamms väg 26BBron sedd från master bedroom mot barnens halva.

Gösta Tamms väg 26BLite vinklat åt vänster – här kommer trappan, delvis integrerad i bron. Fönstret mot baksidan kommer att ge ett fint ljusinsläpp.

Gösta Tamms väg 26BDet främre av de båda barnrummen får fönster ner till golvet. Till höger om fönstret ska det bli en vägg med förvaring och integrerat skrivbord.

Gösta Tamms väg 26BEn snabb skiss på badrummet i masteravdelningen.

Gösta Tamms väg 26BJag får nog köpa fler adventsstjärnor till nästa år för att fylla detta…

Gösta Tamms väg 26BDet främre husets entrésida med ljusinsläpp i den övre halvan av stora rummet och öppning för vad som ska bli en rejäl dörr i kärnfuru.

Gösta Tamms väg 26AOn top of the world! Fönstren på vänstersidan kommer att tillhöra köksdel och matplats. På övre plan blir det ett tv-rum till vänster och master bedroom till höger.

Gösta Tamms väg 26AUtsikten från övre planet i det bakre huset blir fantastisk.

Gösta Tamms väg 26ADet bakre husets entrésida, med groventrén längst ner och det framtida entrépartiet närmast i bild.

0 Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *