Rapport från verkligheten – jag ser ljuset…

onsdag, juni 22, 2016 2 , Permalink

Idag har vi haft slutsamråd med vår byggnadsinspektör på kommunen, för att få ett sk interimistiskt slutbesked som ger oss tillåtelse att flytta in. Det handlar om att man kontrollerar att bygglovs/anmälningspliktiga arbeten är utförda och att allt som har med handikapptillgängligheten att göra ska vara uppfyllt på det ”tillgängliga” planet (i vårt fall det mellersta planet). Om en vecka ska vi flytta in!

Så vad är kvar?

Köket. Leveransen av all inredning från Polen skulle kommit i lördags, men det har varit allehanda krångel med lastbilar som gått sönder osv. I måndags kväll åkte vår entreprenör därför ner för att hämta allting själv. Senare idag kommer den första leveransen och imorgon ska allt finnas på plats. Alla skåpstommar kommer färdigmonterade, så nu ber vi bara för att allt ska stämma så ska monteringen gå relativt fort.

Badrummen är kaklade men saknar också all inredning, som ju även den kommer från Polen, liksom alla garderober och inredning till tvättstuga. I badrummet i källaren ska det bli en ångbastu, som kommer att färdigställas efter semestern.

All el är färdigdragen och nu monterar de spotlights, kontakter, strömbrytare, termostater osv.

De mesta av ytskikten är klara, det är viss bättringsmålning kvar på de övre planen och i källaren ska väggar målas och golvet spacklas, slipas och behandlas.

Trappan är ett kapitel för sig – den stackars montören har fått betydligt mer arbete än han väntat sig då det är mängder av små saker som inte stämmer och därmed försvårar monteringen. Tillverkaren ABC Solutions tar allvarligt på det hela och kommer att skicka personal för att besiktiga på plats och ta reda på var felet ligger. Glad är jag att jag betalade extra för att de skulle komma och mäta på plats så att ansvaret inte ligger på mig!

Jag känner mig märkligt lugn trots allt kaos – det är helt enkelt så mycket att det inte är någon idé att stressa upp sig; vi kan inte göra annat än att ta en dag i taget. Flytten är bokad och snart är det semester. Jag kommer att omvandlas till en våt fläck på bryggan nästa helg…

 

Gösta Tamms väg 26

Det underbara golvet på plats och färdigbehandlat med vitpigmenterat oljevax. Vi är otroligt nöjda!

Gösta Tamms väg 26

Barfota-test. Älskar att gå barfota och det fick väl godkänt 🙂

Gösta Tamms väg 26

Slipat och klart på båda våningarna. Det ska bli en smal list längs med bron här uppe, och så räcket ovanpå förstås. Under det stora fönstret sitter två ventiler för att motverka kallras, de ska täckas med varsitt litet galler.

om ska täckas varsitt litet galler.

Några ton trappa levererad.

om ska täckas varsitt litet galler.

Och några ton på plats… Trappstegen är i plåt medan de sk vilplanen, där man kliver ut på våningsplanen ska täckas med parkett.

om ska täckas varsitt litet galler.

Barnens badrum, med marmorkaklad nisch. Vi var rädda att det skulle bli lite mycket med ett helt badrum i marmor, men nu funderar vi på att kanske ändå kakla hela… Det får i så fall bli senare, och tills vidare kommer en liten list att sättas på kanten av kaklet där det möter den målade väggen. Slangarna till höger ska kopplas till handdukstorkar.

om ska täckas varsitt litet galler.

Belysningslösning på plats! Den lilla skivan som en god vän hjälpt oss att tillverka passade perfekt.

Målbild för ångbastun. Färgen har vi inte bestämt än, även om jag tycker den här är jättevacker.

Spara

Spara

2 Comments
 • Anna
  juni 24, 2016

  Vilket fantastiskt hus ni bygger! Härlig planlösning och otroligt snygga material ni väljer. Kul att du delar med dig!

  • Housescaping
   juni 27, 2016

   Hej Anna, tack för de fina orden, roligt att du gillar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *