Rapport från verkligheten – hus: nu med fönster

måndag, februari 8, 2016 1 Permalink

I torsdags och fredags monterades alla fönster utom de lite mindre i det främre huset. Vilken ångest jag haft för detta – att fönstren skulle bli stulna (de levererades lite för tidigt än vad som var överenskommet och därför fick stå på tomten under presenning i en vecka), att de inte skulle passa, att lyftkranen skulle tappa nåt i marken… Tja, det kändes helt enkelt som att det fanns en del som kunde gå fel.

Men nu sitter de inne och det känns fantastiskt bra. Upplevelsen av rummen blir tydligare och det känns såklart mer ”på riktigt”. Och nu kommer ju det roliga när interiören ska börja växa fram!

Efter att de sista fönstren satts in kommer man att gå vidare med att fräsa in eldragningar i väggar mm, innan väggarna ska börja putsas. Jag är mitt uppe i diskussionen om de interiöra väggarna där vi, som jag nämnt tidigare, fått prov på interiör ytputs som ser jättefint ut. Ett något billigare alternativ som vi överväger, är att måla med en matt färg på de grundputsade väggarna istället för att lägga ytputs. Det kräver lite mer finlir i grundputsningen, men å andra sidan är målningen ett enklare moment än att putsa ytan. Sto som jag pratat med om putsen, har även färg och vill förstås få se prov innan vi bestämmer oss.

I helgen gick vi ner på isen, för att uppleva husen på lite distans. Nu är det ju fortfarande ställningar i vägen på det främre huset men det syns tydligt vilket fantastiskt läge det har, riktat rakt mot sjön. Man får lite nypa sig i armen för att det är vårt…

 

Gösta Tamms väg 26 husbygge

Det är en rätt fet lyftkran som använts för att lyfta fönstren på plats. Men så väger de också några hundra kilo styck.

 

Gösta Tamms väg 26 husbygge

Det bakre är vridet i en liten annan vinkel och har på grund av det fri sikt från alla våningsplanen. Visst ligger det nåt där framför, men inte stör det utsikten…

Gösta Tamms väg 26 husbyggeHusen ”stör” faktiskt varandra väldigt lite, de är dragna så långt isär på tomterna som det bara går, och det är nästan 20 meter mellan de närmsta hörnen. Här den blivande matplatsen i det bakre huset.

Gösta Tamms väg 26 husbygge

Det främre huset, sett från vardagsrummet bort mot köket, med solen genom terrassdörren.

 

Gösta Tamms väg 26 husbygge

Det är svårt att fånga det stora fönstret på bild, men här får man en uppfattning.

 Gösta Tamms väg 26 husbygge

Det var bara de mindre fönstren på gavlarna och i källarplan på främre huset som ännu inte satts in i helgen.

Gösta Tamms väg 26 husbygge

Det blir ännu roligare när ställningarna försvinner…

 

 

1 Comment
  • Josephine
    februari 8, 2016

    Wow, vilket läge! Det ser superfint ut.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *