Rapport från verkligheten – en segdragen historia

söndag, juni 12, 2016 1 Permalink

Det var längesen det kom en uppdatering, men det har varit så fullt upp både med bygge och jobb att tiden inte räckt till.

Inflyttningsdatumet den 30/4 är ju passerat med råge och nu jobbas det hårt för att vi ska kunna flytta in den sista juni. Tills vidare är det andra huset lite på paus och kommer att färdigställas efter semestern.

Det har som sagt i alla fall hänt en hel del. Fasaderna färdigputsade, taken är på, dörrar monterade och de invändiga väggarna har målats. Efter allt besvär med att hitta rätt puts vet jag inte om jag ska skratta eller gråta (våra arkitekter gråter nog…), men eftersom man missat att impregneringen skulle åkt på för länge sedan och väggarna nu var smutsflammiga fanns inget annat alternativ än att i så fall göra om all puts. Vi har målat med Alcros färg ”Kashmir”, som är i princip helt matt och lite sandig. Färgen är densamma som gipsputsen, NCS 1002-Y, vilket också är färgen på innerdörrarna. Och det blir jättefint.

Badrummen är kaklade med marmorplattor på golv och i duschutrymmen, och i övrigt målade. Golvet är lagt på hela övervåningen, slipat och behandlat en omgång med vitpigmenterad oljevax. Det ska poleras och oljas ytterligare en gång, samtidigt som de fortsätter att lägga vidare golv på övriga våningsplan. Det mellersta våningsplanet med kök och vardagsrum är nästan helt lagt, och under tiden har övriga hantverkare flyttat ner en våning och färdigställer källaren. Trappan kommer i slutet av den kommande veckan, och kök, garderober och badrumsinredning kommer efter nästa helg med lastbil från Polen. Det blir ju en hel del som ska monteras… Och sen är det all belysning, alla eluttag och strömbrytare, alla innerdörrar…

Det känns faktiskt överlag helt fantastiskt. Håll nu tummarna på att allt rullar på som det ska!

 

Gösta Tamms väg 26

Här ser man golvet både på ovanvåningen där det är slipat och vitpigmenterat och på mellanvåningen där de har lite finlir kvar innan slipning och behandling.

Gösta Tamms väg 26

Från vardagsrummet mot köket.

Gösta Tamms väg 26

Golvet är lagt i så kallad fransk parkett, där ändarna är sågade i 45° vinkel istället för 90°.

Gösta Tamms väg 26

Köket, förberett för montering med rör för fläkt och avlopp där köksön ska stå. Dörren leder ut till en blivande terrass.

Gösta Tamms väg 26

Bron behåller vi som den är, i ren cement. Den fyrkantiga öppningen är uppstigningsvolymen på taket.

Gösta Tamms väg 26

Uppe på bron, sett från barnens del mot vår.

Gösta Tamms väg 26

Ett stycke kaklad dusch.

 

Spara

Spara

1 Comment
  • Nya huset
    juni 13, 2016

    Oj så fint det blir! Parkettgolvet är ju helt fantastiskt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *