Önskelistan

Jo jag vet att julen sedan länge är utkastad, men önskningarna tar ju inte slut för det…

Överst på min lista just nu: VÅR! Är det någon som inte längtar?! Meteorologerna lovar kallare väder så tills vidare köper jag pärlhyacinter och låtsas. Och drömmer bland annat om följande:

Brickor i pastelliga nyanser och mönster av Nadja Wedin som kan köpas här.

 

Så länge snön lyser vit är det härligt med en mysig pläd.
Fina Bunad av Andreas Engesvik till exempel.

Jag har länge önskat mig Caesar Stoffi & Fritz Nagels vackra modulljusstake från 1965.
Vill man ha originalet får man leta på nätet eller i vintagebutiker.

Vårt porslin från Iittala tickar in på sitt tjugonde år och kanske kan räknas som avskrivet?
Paola Navones fina serie Como för amerikanska Crate & Barrel får gärna flytta in istället.

Om bara ett enda av de förbaskade fyra ekollon jag haft liggandes i ett glas vatten sedan oktober kan komma igång och gro snart, så ska jag ögonaböj springa till Svenskt Tenn och införskaffa den klassiska vasen.

Också alltid på min önskelista (och lär förbli så med tanke på priset):
Christer Strömholms fantastiska bild på två små pojkar i Paris 1962. Den här har rört mitt hjärta sedan jag såg den första gången och det vore en dröm att få hänga den på väggen. Billigare fotokonst kan köpas till exempel här.

Husbygget innehåller som bekant många drömmar (varav de flesta får strykas från listan). Förutom spiraltrappor i gjutjärn önskar jag mig lagom sliten fiskbensparkett i långa stavar. Läste om en familj som lät hantverkarna gå på det nylagda golvet för att få den rätta patinan – kanske värt att testa?

Sist men inte minst: jag önskar mig en värld där alla åtnjuter samma frihet och rättigheter som vi i vårt land tar för givna, varje dag. Igår högtidlighölls minnet av förintelsen – det är nu 70 år sedan fångarna i koncentrationslägret Auschwitz befriades och världen uppmärksammades på de ohyggliga händelser som utspelat sig där och på flera andra platser. Ännu idag pågår trakasserier och utrensningar på flera håll på grund av etnicitet, religiös tillhörighet eller sexuell läggning. När ska världen lära sig?

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *