Solid rock

Dagens inspiration får mig att längta efter sommar och sol. Det här fantastiska huset är dessutom dröm i betong, och det får ju som ni vet pluspoäng från mig.

Grymma Wespi de Meuron har ritat huset som ligger högt beläget med en magisk utsikt över Lago Maggiore i Schweiz. Inget alls att vara avundsjuk på…

Huset har en slags brutal konstnärlighet, med olika prång och utskjutande delarna. På den avskalade parkeringen på taket kompletteras betongen fint av en kullerstensbelagd yta och ett solitärt träd. Själva ingången till huset sker genom en slits mellan blocken, med utsikten mitt för ögonen. Det är så vackert att man tappar andan.

Man låter modigt materialen tala för sig själva; kullerstenen återkommer på liten välkomnande innergård, i övrigt kompletteras den råa betongen av ytor i trä. Gillar de perforerade skjutbara solskärmarna för fönstren, och titta – precis som i vårt blivande hus har man sparat ur hål i betongtaket för belysning!

En ”balkong” i ännu en slits mellan blocken huserar en liten sittplats i perfekt läge med utsikten som en inramad tavla. Snacka om sweet spot.

Today’s inspiration makes me long for summer and sunny weather. In addition, this spectacular house is a concrete dream and, as you all know, that counts for extra credits in my book.

Amazing Wespi de Meuron has designed the house, situated high above Lago Maggiore, Switzerland, with a stunning view over the lake and landscape. It has absolutely nothing to be jealous about…

The house is brutally artful, with its narrow passages and protruding parts. The humble rooftop parking area is softened by a pebbled area and a solitary tree. The entrance to the house through a narrow alley, has the breathtaking view right before your eyes.

The materials are in focus, another pebbled courtyard welcomes you upon decending, else the raw concrete is accompanied by wooden surfaces. I like the perforated screens by the windows, and look – they have the same idea with slits in the ceilings housing the lighting as we will get in our new house!

A small ”balcony” in yet another slit between the blocks houses a tiny seating area with the view like a framed painting. Talk about sweet spot.

 

Photos Wespi de Meuron, via Est Magazine

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *