Prefab på ny nivå

torsdag, oktober 23, 2014 0 Permalink

Bild från Dezeen

Prefab-hus tillhör sällan det mest spännande man sett, men den franske allt-i-allo-formgivaren Philippe Starck lanserar nu ett helt nytt koncept inom prefabricerade hus. Trots de stora glaspartierna är husen är designade så de bara konsumerar en tredjedel så mycket energi som en traditionell villa. De finns i fyra varianter från 140 till 350 kvadratmeter, i ett eller två plan. Antalet rum varierar mellan ett och åtta och totalt finns 34 olika planlösningar. Tanken är att kunna erbjuda allt från en liten studiobyggnad till ett generöst familjeboende.

Husen kallas PATH, vilket står för ”Prefabricated Accessible Technological Homes”, och ska kosta mellan 2500 and 4500 €/kvadratmeter, beroende på tillval. Beställningstiden är sex månader och huset monteras på bara två veckor.

Det finns en mängd avancerad teknik att välja på, från solpaneler och vindturbiner till system som samlar regnvatten. Prototypen på bilderna har Starck själv tänkt flytta in i. Tack vare ett ”eco-technology-system” producerar det 50% mer energi än det konsumerar. Låter nästan för bra för att vara sant…

Läs artikeln här.

 

0 Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *