Mänsklig minimalism

Ilse Crawford skapade en gång engelska Elle Decoration och därmed början på vårt (ok, mitt) omättliga begär för inredningsmagasin. Hon har sedan länge lämnat tidningen och driver en kreativ studio som skapar möbler och inredning, och bemästrar till fullo kunskapen om hur man med få (högkvalitativa) utvalda element skapar en kontext som andas enkelhet, mänsklighet och värme.

I november 2014 gjorde hon ett gästspel i den danska huvudstaden i The Apartment. The Apartment är egentligen ett galleri, där konst- och designobjekt presenteras som vore det ett hem. Studio Ilse har inrett lägenheten med delvis egna möbler och den är hemtrevlig och välkomnande, med mängder av olika texturer och detaljer att fästa ögonen på. Som hängmattan och den fantastiska lampan ovan till exempel. Eller den underbara korgstolen med fårskinn i. Och det flätade soffbordet, som nog inte är så praktiskt att ställa en kaffekopp på, men ack så vackert.

Gillar också hur konst och inredning knyts samman, som den turkos tavlan vars färg återkommer i kaklet i köket. Mässingsbokhyllan och den lilla dito lampan däri skulle jag inte heller ha något emot att ställa hos mig.

Hela artikeln finns på Remodelista.

 

Bilder av Casper Sejersen för The Apartment

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *