Garage living

Bild från Houzz

Trångbodd? Flytta in i garaget! Nu verkar ju garaget i det här reportaget vara gjort för mer än en bil, och rymmer därmed ett helt hem, men för dig som har ont om utrymme och ett garage som mest samlar bråte är det finfin inspiration. Ljusinsläpp är ju nummer 1 att lösa, och visst kan man byta ut garageportar mot fönster. Men jag gillar lösningen med takfönster – garage är ju ofta placerade nära gatan och det är ett fint sätt att få in ljus utan insyn. Isolering och värme är också nödvändigt om det ska tjäna som åretrunt-boende; här gissar jag att man lagt in golvvärme och ovanpå det gjutit ett nytt lager cement. Det blir varmt att gå på om än hårt, så härliga mattor är både skönt för fötterna och ögonen.

I en öppen planlösning är det fint att hålla sig till några få material för att skapa lugn. Här har samma träslag använts i både köksskåp, bokhylla och dörrar, och den ganska livliga ytan bryter av fint mot de raka linjerna. Sist men inte minst är belysning (som nästan alltid) centralt för att skapa en mysig stämning. Inbyggda, dimrade spotlights ger möjlighet att skapa intressanta ljusspel på väggarna, och runda lampor kontrasterar mot det kantiga.

 

2 Comments
 • Eilen Jensen
  augusti 21, 2018

  Hei, Jeg elsket den reportasjen med oppussingen av garasjen:-)
  Vet du hvor jeg kan få tak i det teppet som de har brukt? hvem er leverandøren.
  Har veldig lyst og bruke det på ett prosjekt men finner ikke ut hvem som lager dem.

  Håper du kan og har mulighet til å hjelpe meg.

  • johanna
   augusti 21, 2018

   Hej Eilen,

   ja visst är det underbart! Enligt reportaget på Houzz är mattan ritad av inredningsarkitekterna i29 Interior Architects. Lycka till!

   /johanna

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *