Curved

onsdag, juli 1, 2015 0 , Permalink

Vi bor ju tillfälligt i andra hand, i vad som i området går under namnet Bananhuset. Namnet kommer förstås från den böjda formen på huset, och tänka sig – idag snubblade jag över en kusin!

Kooyong Residence ligger i Melbourne, Australien, och precis som huset i det här inlägget fanns en gammal viktoriansk byggnad på tomten som inte räckte till för familjen. Istället för att bygga ut den existerande bostaden, valde Matt Gibson Architecture att förlägga en helt ny byggnad bredvid.

Den nya byggnaden bryter totalt mot den gamla, och har en kurvig träklädd fasad, som öppnar upp sig mot poolen. Hela bottenvåningen kan öppnas upp vilket fullständigt suddar ut gränserna mellan inne och ute.

Jag älskar den ribbade fasaden med sin mjuka böj och de vackra terrasserna som smyger längs fasaden. Poolens upphöjda läge skapar en ombonad känsla på uteplatsen, med stenklädda väggar där vattnet skapar liv och reflektioner. Gillar att man valt stengolv inne och trä utanför istället för tvärtom – det blir en fin kontrast då man hela tiden har kontakt med fasaden inifrån.

We are temporarily living in a house that in the area goes under the name the Banana House. The name, of course, originates from the curved shape of the house, and guess what—today I found its cousin!

Kooyong Residence situated in Melbourne, Australia, had, similarly to the house in this post, a victorian building on the site that was not sufficient for the family. Instead of adding on new square meters, Matt Gibson Architecture wanted more of a separation.   

The new building is a total contrast to the old one, with its curved wooden façade that opens up to the pool area. The ground level can be fully opened up which blurs all boundaries of in- and outside.

I love the lathed façade with its soft curving and the beautiful terracess that flows along. The raised pool creates a sheltered area for the dining space, and the stone covering comes to life as the water trickles along its surface. I like the fact that stone flooring has been chosen for the inside and wood for the outside, rather than the other way around—it’s a nice contrast as you constantly connects with the façade from the inside.

 

via Home Adore, photos by SMG

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *