Nice and easy

fredag, mars 18, 2016 0 , , , Permalink

Dagens lilla pärla är en nybyggd lägenhet i projektet HG7 i Hammarby Sjöstad. Sju arkitektkontor – varav vårt eget ArrhovFrick är ett – har ritat de olika byggnaderna på uppdrag av Oscar Properties. Just den här lägenheten ligger i ett hus ritat av Johannes Norlander Arkitektur, vars tanke varit att knyta an till Hammarbygårdens historia. Därför har byggnaden fått fabriksfönster och fasaden ska ha industriell karaktär.

Jag tycker man har lyckats skapa en skön känsla med hjälp av rena linjer, avskalad förvaring och mjuka toner. Det ljusa golvet binder ihop hela lägenheten, och den platsbyggda förvaringen tillåts bilda ”fond” med sin milda grå nyans, som även går igen i kökets aningen mörkare grå luckor.

Hittar också flera detaljer att inspireras av: de snygga fönsterbänkarna som linjerar med väggarna, det något sänkta grå taket ovanför själva köksdelen som hjälper till att rama in ytan och den lilla ”stegen” som dubblerar som avskiljare och handdukshängare i badrummet. Dagsfärska idéer för mitt eget bygge.

Today’s gem is a newly produced apartment in an expansive area right outside the immediate centre of Stockholm, Hammarby Sjöstad. Seven different architects have been invited in a project called HG7, among them our own architects, ArrhovFrick. The architects have been commissioned to design the buildings by Oscar Properties, an upcoming and interesting developer.

This apartment is in a house designed by Johannes Norlander Arkitektur, whose idea has been to connect to the industrial history of the area, hence the building has both windows and a façade with an industrial character.

I think they have succeeded in creating a nice vibe by using good materials, simple but great storage and soft tones. The light flooring connects the different areas, and the grey colour of the built-in storage has been used as a background for the interior. The kitchen is a tad darker grey, but with the same appearance.

I’m inspired by several details; the simple window sills, flush with the walls, the slightly lowered ceiling above the kithen, coloured the same grey as the cabinets to frame the area, and the little ladder separates the bathroom areas and doubles as a towel hanger. Great ideas that could be used in my own buildings.

 

Via Fantastic Frank

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *